Vegan wentelteefjes van suikerbrood

Joe, ben ik weer! Pasen zit eraan te komen en ik heb het gevoel alsof ik ben ontwaakt uit mijn winterslaap.

Misschien zit de timing niet mee, Corona jaagt ons allemaal wat op en niemand kan op z’n gemakje naar buiten. I get it, maar hoe dan ook moeten we er toch het beste van gaan maken. Ik wordt altijd mega vrolijk van het paasweekend. Allereerst zijn de versiersels vaak konijntjes en kuikentjes, wat me ook brengt op de kleur: geel, mijn lievelings!

Voor de brunch ga ik dit jaar m’n best doen om er wat lekkers van te maken. Ik kan mijn familie dan niet bezoeken, maar dan maken we er zelf een feestje van. Een uitgebreid gedekte tafel, paastakken (in mijn geval kersenbloesem takken) met hangertjes en.. (tromgeroffel) vegan wentelteefjes!

Vroeger kreeg ik minstens iedere twee maanden wel wentelteefjes thuis. We mengden dan melk, eieren en kaneel samen, waarna we de suiker er pas bij het bakken op strooiden. Na het flippen van het plakje brood karameliseerde dat dan. Dit keer heb ik geen melk en eieren gebruikt, maar een variatie gemaakt van het recept van Nora Cooks.

Oh ja, voor er vragen komen: ik heb gezocht op het internet en kwam er dus achter dat het suikerbrood van de Lidl én de Jumbo gewoon veganistisch is. Nu staat er bij de jumbo wel dat er (boter) in de aroma zit, maar dit blijkt na research van Gewoon Vegan, een synthetische variant te zijn.

Laat je me weten wat je van deze wentelteefjes vond? Ik heb er in ieder geval echt van genoten!

Vegan wentelteefjes van suikerbrood

De lekkerste wentelteefjes die je ooit zult proeven!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Gang: Ontbijt
Porties: 5 plakjes

Ingrediënten

 • 250 milliliter sojamelk (je kunt ongezoet gebruiken)
 • 35 gram custardpoeder maïzena werkt ook!
 • 1 theelepel gemalen lijnzaad
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 2 theelepels ahornsiroop agave of een andere werkt ook!
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 5-6 plakken suikerbrood die van lidl en jumbo is vegan!
 • wat (vegan) boter om te bakken

Instructies

 • Pak een ondiepe kom, waar je plakjes suikerbrood in passen, en mix alle ingrediënten (behalve het suikerbrood en extra boter) samen met een garde.
 • Warm je pan vast op het vuur en laat er wat boter in smelten.
 • Nu kun je je plakjes suikerbrood in het mengsel dippen. Zorg ervoor dat je het genoeg tijd geeft om het mengsel te absorberen. Flip het plakje zodat beide kanten goed bedekt zijn.
 • Bak nu het gedipte plakje suikerbrood in de pan. Ik heb het zelf op midden-laag vuur gebakken, omdat ik niet wilde dat het zou aanbranden. Check zo nu en dan hoe de onderkant eruit ziet, is het bruin naar wens? Dan kon je hem omdraaien!
 • Ik serveerde het zelf op een blad bordje met extra agave siroop en wat kokosrasp en amandelschaafsel. - je kunt het ook serveren met vers fruit en als het een toetje is: een bolletje ijs!

Notities

Mocht je gewoon brood willen gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook! Daarvoor lijkt mij het mengsel alleen niet zoet genoeg. Tijdens het bakken, vlak voor het flippen, kun je er wat suiker op strooien. Door de hitte zal dit karameliseren en een lekker krokant laagje geven.

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Instagram
10   60
6   79
27   148
3   87
8   118