Over mij

Hoi! Mijn naam is Jillian, ik ben 22 jaar oud en woon in Leeuwarden. Dit is de plek waar ik op school zit, waar ik al bijna twee jaar samenwoon met mijn vriend en waar ik het bijbaantje van mijn dromen heb. Kan niet beter toch?

Over mij

Met mijn tsjechische en indische roots ben ik een mengelmoesje van culturen. Ik spreek 3 talen vloeiend (Nederlands, Engels, Tsjechisch) en weet door mijn ijsschep baantje ook redelijk wat woorden Duits te spreken. Fries komt mij helaas niet ten goede.. Ik houd van bakken, zingen en foto’s maken; dit zijn ook echt de dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd. Verder heb ik een ontzettend grote interesse in duurzaamheid, veganisme en wellness.

Duurzaamheid

Waarom ik duurzaamheid zo hoog in het vaandel heb? Dat komt doordat het slecht gaat met de wereld. Poolkappen smelten met een razend tempo, diersoorten tikken het uitsterven aan en dat wordt veelal veroorzaakt door de mens. Mijn ouders hebben mij van kleins af aan al geleerd dat afval gescheiden moet worden. Ook aten we vaak kliekjes en gooiden we zo min mogelijk eten weg in huis. Nu wil ik niet zeggen dat ik zero waste leef, bij lange na niet. Maar ik ben er van overtuigd dat iedereen kleine stapjes kan zetten in het duurzamer maken van je huishouden. Natuurlijk hoop ik je hier ook wat tips te geven, zodat je zelf ook bezig kan met een duurzamer leven.

Veganisme

Bij duurzaamheid hoort ook het kopje veganisme. Op 1 maart 2015 heb ik ervoor gekozen om veganistisch te gaan eten en ben ik het stap voor stap over gaan nemen in mijn leefstijl. Hier kun je mijn hele veganistische verhaal lezen! Door het hele veganistisch eten, ben ik bakken en koken ontzettend leuk gaan vinden. Je zult op mijn blog ook regelmatig lekkere recepten vinden die ik heb weten te bekokstoven.

Wellness

Vaak hebben mensen een verkeerd beeld van wellness. Ze denken dan aan een spa, waar je massages krijgt en in een sauna al je stress kunt wegzweten. Nu kun je dat zien als wellness, maar ik heb het hier over gezondheid en balans. Je goed in je vel voelen, door bijvoorbeeld gezond te eten, lekker te sporten en de rust nemen wanneer jij er behoefte aan hebt. Dit onderwerp zegt al veel over mij, aangezien ik er niet erg goed in ben.. Daarom ik neem je in mijn blog en Instagram graag mee in mijn reis naar wellness!

 

 

Instagram
10   60
6   79
27   148
3   87
8   118